Яким має бути рис для суші?
В наш час кухня стала дуже мульти національної. Зараз можна купити любити продукт і приготувати будь-яку страву самостійно. І це чудово. У нас є шанс пізнати великі кухні світу. І найголовніше – ми можемо насолодитися суші. Адже вони стали не просто частиною японської кухні, а улюбленою стравою людей зі всього світу.
Зараз існує безліч варіацій приготування суші та ролів. Але самий головний інгредієнт – рис для суші.
Яким має бути рис для суші? Давайте розглянемо це питання уважно.
Головною властивістю, яким повинен володіти рис для суші – це високий відсоток жирності, оскільки від цього залежить зовнішній вигляд і правильність формування суші або ролів. Також дуже важливий спосіб приготування суші. Існує ряд поширених методів. Розглянемо кілька з них.
Спосіб 1. Рис для суші потрібно промивати холодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою, а потім залишити його на ситі на годину. Після того, як рис «відстоїться», його потрібно покласти в каструлю і залити водою (води повинно бути на 1/5 більше, ніж рису). Для аромату в гріються на середньому вогні воду можна покласти шматочок водорості комбу розміром в 5 сантиметрів, який слід витягнути до кипіння води. Після того, як вода в накритою кришкою каструлі закипить, потрібно зменшити вогонь до мінімуму і залишити поки рис не вбере всю воду. Потім, треба зняти каструлю з вогню і дати постояти 10-15 хвилин. В цей час в мірній чашці змішайте столову ложку японського рисового оцту або білого винного оцту, пів чайної ложки цукру і 2 чайні ложки морської солі. Розмішувати до повного розчинення кристалів. Рис треба викласти в дерев'яну миску і полити отриманою сумішшю, а потім перевертати дерев'яною лопаткою (але не перемішувати!). Перед приготуванням ролів рису для суші потрібно дати охолонути.
Спосіб 2. Промити в ситі 175 грамів рису для ролів, поки що стікає вода не стане прозорою, варіть 2 хвилини в 250 мілілітрах води, а потім вимкніть вогонь і залиште рис набухати під кришкою протягом 10 хвилин. Потім ще 10 хвилин рис повинен «відпочивати» без кришки. І, нарешті, всипте в нього по одній чайній ложці солі і цукру і влийте 2 столові ложки рисового оцту. Одержаний рис підігріти і перемішати паличками.
Спосіб 3. Рис для суші ретельно миється в посуді з плоским дном, при цьому зерна труться об дно і стінки. Воду необхідно періодично міняти до тих пір, поки вона не стане прозорою. Просушіть рис, а потім додайте води і дайте настоятися як мінімум 30 хвилин. Всипте В каструлю рис і додайте туди воду, якою буде на 1/5 більше, ніж рису, і поставте каструлю на середній вогонь. Додайте у воду шматочок комбу, який треба видалити до закипання. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин, додавши саке або мірін, в розрахунку 1 столова ложка на склянку рису, потім вимкніть вогонь і дайте відстоятися, не піднімаючи кришку, ще хвилин 10. Змішайте оцтову приправу: 7 — 8 столових ложок рисового оцту, 1 столова ложка солі, 4 — 5 столових ложок цукру. Потім візьмемо миску, яку потрібно змочити підкисленою оцтом водою і протерти. У центр миски висипте рис, де дайте йому охолонути не менше 10 хвилин. Потім вилийте в гірку рису для суші приправу. Перемішайте рис дерев'яною ложкою, який також можна в процесі обмахувати віялом, що додасть йому перлової блиск. Рис можна використовувати для приготування, коли він стане температури тіла.
Приготований рис рекомендується використовувати відразу.
У нашому інтернет-магазині «Eco-Sushi» Ви можете придбати всі необхідні інгредієнти для втілення всіх своїх кулінарних ідей.
Інтернет-магазин «Eco-Sushi» - з нами смачно!